Επιστήμες

Ετοιμάστε βαλίτσες: Τουρίστας θα κάνει «περίπατο» στο διάστημα το… 2023

Ένας τυχερός τουρίστας θα έχει την ευκαιρία του να κάνει τη βόλτα του στο διάστημα το 2023, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia. 

«Η RSC Energia και η αμερικανική εταιρεία Space Adventures Inc. υπέγραψαν συμβόλαιο για την υλοποίηση μιας σύντομης αποστολής για δύο συμμετέχοντες διαστημικής πτήσης στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το 2023, με ένα Soyuz-MS» ανακοίνωσε η Energia.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, «ένας από τους συμμετέχοντες στη διαστημική πτήση θα κάνει μια βόλτα στο διάστημα με έναν επαγγελματία Ρώσο κοσμοναύτη».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ρωσικής κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos και της εταιρείας Space Adventures που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν τον Φεβρουάριο του 2019 για τη διοργάνωση πτήσης για δύο τουρίστες στο διάστημα και συγκεκριμένα προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πριν από το τέλος του 2021.

Οι τουρίστες θα φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα ρωσικό διαστημικό σκάφος Soyuz MS-20 και θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε τροχιά.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close