Πολιτισμός

Γιάννης Τσεκλένης: Ο άγνωστος έρωτας με τη καλλονή Έφη Μελά και το πρόβλημα υγείας του (φώτο)

Ο Γιάννης Τσεκλένης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο σχεδιαστής που άλλαξε τη μόδα στην Ελλάδα ήταν παντρεμένος με την Έφη Μελά. Η σύζυγός του ήταν διάσημο μοντέλο και Μις Ελλάς το 1954, μάλιστα την αποκαλούσαν «Μπριζίτ Μπαρντό της ελληνικής µόδας».

«Η Έφη Μελά υπήρξε ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου αλλά και ο σκληρός κριτής σε όσα έκανα στο χώρο της μόδας». Αυτά ήταν λίγα από τα λόγια που είπε στην εκπομπή «Μονόγραμμα» πριν ένα χρόνο, ο Γιάννης Τσεκλένης. Το 1960 ο σχεδιαστής παντρεύτηκε την Άσπα Πεσμαζόγλου και το 1963 απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο Τσεκλένη, εννοιολογικό καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή. Χώρισαν το 1965 και το 1976 παντρεύτηκε την Έφη Μελά.

Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει το 1977… μπήκε ο καρκίνος στη ζωή του αλλά κατάφερε να τον νικήσει.  Την στιγμή που χτίζει ένα εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο, «ο θεός μου στέλνει ένα μήνυμα, ένα μελάνωμα στο αριστερό μου χέρι. Αναγκάζομαι το 1977 να φύγω από την Ελλάδα, να κλείσω το εργοστάσιο. Έκανα έναν ακρωτηριασμό στο αριστερό μου χέρι για να μπορέσω να επιβιώσω… Με είχαν ξεγραμμένο αλλα 44 χρόνια μετά είμαι εδώ και αυτοί που με θεωρούσαν ξεγραμμένο χάθηκαν και γω έζησα» αποκάλυψε στη συνέντευξή του.

Ο Γιάννης Τσεκλένης με τη σύζυγό του το Έφη, το 2018. Τη φωτογραφία την ανάρτησε ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook, γράφοντας:«ME THN ΕΦΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΜΑΖΙ …ΣΗΜΕΡΑ 53 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ».

Δημοφιλη Θεματα

To Top