Οικονομια

«Γέφυρα»: Υπερδιπλάσιες οι αιτήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα

Συνολικά 39.759 δανειολήπτες έχουν εισέλθει μέχρι στιγμής στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και από τους 34.872 επισκέπτες της πλατφόρμας οι 31.789 έχουν ήδη άρει το απόρρητό τους και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά ανέρχονται στις 13.806.

Με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, μόλις το 0,9% των αιτήσεων έχουν κριθεί ως μη επιλέξιμες λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και μόλις το 0,05% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας. Δικαιούχοι είναι όσοι πήραν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την κύρια κατοικία κι έχουν πληγεί από τις συνέπειες του ιού COVID-19, ανεξαρτήτως εάν τα δάνεια αυτά είναι εξυπηρετούμενα ή μη.

«Το πρόγραμμα καλύπτει όχι μόνο όσους έχουν “κόκκινα” δάνεια, αλλά επιβραβεύει και τους συνεπείς δανειολήπτες», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε πως σε μόλις τρεις ημέρες οριστικοποιήθηκαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις από ό,τι στους δεκατρείς μήνες ισχύος του προηγούμενου προγράμματος.

Απάντηση

Back to top button
Enable Notifications    Ok No thanks