Ελληνική Πολιτική

Β.Κικίλιας: «Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για «κάθε ενδεχόμενο», ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος μήνας.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της «αυξημένης ετοιμότητας των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19», όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. 

Πριν από την έναρξή τους, ο κ. Κικίλιας προχώρησε σε δήλωση στις κάμερες τονίζοντας πως «θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη».

Αναφορικά με τα ραντεβού που έχει είπε: «Σήμερα έχουμε δύο συνεχόμενες συνεδρίες με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους Διοικητές των Νοσοκομείων όλης της Ελλάδας, για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης-εκπαίδευσης από το υπουργείο Υγείας τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας».

Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, τη χρήση μάσκας, αλλά και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και την προσοχή στην υγιεινή των χεριών μας. 

«Είναι ένας δύσκολος μήνας ο Αύγουστος και όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική μας συμπεριφορά, από το φιλότιμό μας και από την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες».  

Μήνυμα στους νέους

Μάλιστα, ο υπουργός έστειλε και μήνυμα στους νέους λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή χαλάρωσης, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι. Πρέπει όλοι να προσέχουν και να αναλογιστούμε όλοι μαζί ότι έχουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ή ενδεχομένως κάποιο συγγενή με υποκείμενο νόσημα».

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας επέστησε την προσοχή στις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου.

«Ο τρόπος που θα συμπεριφερθούμε τον Δεκαπενταύγουστο, θα μας ακολουθήσει και στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close
Enable Notifications    Ok No thanks