ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άγκυρα: Η Αγια Σοφιά τζαμί και το πλοίο της απόβασης στην Κύπρο… μουσείο

Την ώρα που κόντρα στη διεθνή κοινότητα, η Τουρκία απειλεί με το να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί, ακόμη μία πρόκληση έρχεται από την πλευρά της Άγκυρας. 

Το πλοίο με το οποίο πραγματοποιήθηκε απόβαση στην Κύπρο, εγκαινιάζεται ως μουσείο… Αυτό για να θυμίζει τα “κατορθώματα” των Τούρκων, που τόσα χρόνια αντί να τους έχουν οδηγήσει σε βαριές κυρώσεις από τη Διεθνή Κοινότητα, και αποκλεισμό, η μαλθακή στάση που αντιμετωπίζονται δίνει πατήματα στον “κάθε” Ερντογάν να προκαλεί και να διεκδικεί παράνομα “δικαιώματα” και “Γαλάζιες Πατρίδες”.

Ακόμη μία εμπρηστική κίνηση λοιπόν είναι το πλοίο-μουσείο στο οποίο μετέτρεψε η Άγκυρα το αποβατικό πλοίο της τουρκικής εισβολής C-128 το οποίο από τις 20 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Πέντε Μίλι στην Κερύνεια.
 
Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, το αποβατικό σκάφος αποσύρθηκε το 2014 και επισκευάστηκε στα ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης όπου και μετατράπηκε σε μουσείο.
 
Μετά από τελετή που διοργανώθηκε σήμερα στην οποία συμμετείχαν και Τούρκοι βετεράνοι, το πλοίο αναχώρησε για τα κατεχόμενα όπου και θα εκτίθεται από τις 20 Ιουλίου.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close